Riiber foto

Hoya HMC NDx8 ND-filter (gråfilter)

Hoya HMC ND8 gråfilter Et gråfilter brukes for å redusere den mengden lys som treffer bildebrikken. Dette gjør det mulig å bruke lengre lukkertider eller større blender enn hva som ellers hadde vært mulig. ND8 som slipper gjennom 1/8 av lyset.

Dette er et all-round gråfilter som du typisk bruker på dager med mye lys slik at du kan bruke større blenderåpning for å få mindre dybdeskarphet. Kan også brukes hvis du vil ha litt bevegelsesuskarphet i bildene. Det reduserer lyset til 1/8 noe som tilsvarer 3 blendere. F.eks. blir det da mulig å bruke blender f2.8 istedet for f8.

I motsetning til mange andre gråfilter er dette filteret multi-coated, dvs. flerlags antirefleksbeskyttelse, slik at det gir gode optiske resultater selv når du får solskinn på filteret.

Jeg har filteret i størrelsene 58, 72 og 77mm. Jeg har/kan skaffe step-ringer som gjør det mulig å bruke dem på objektiver med mindre diameter. Har du f.eks. et objektiv med 67mm diameter så kan du kjøpe et 72mm filter med en 67-72mm step-ring. Step-ringen koster kr 50,- når den kjøpes sammen med et filter.

Størrelser og priser

Diameter 58 72 77
Pris 325,- * 495,- * 545,- *
*) alle er utsolgt. Det er usikkert når jeg får dem inn igjen, men jeg prøver å få tak i flere av dem eller en god erstatter.

Antall: diameter: Gå til handlevogn

Fri frakt på ordre over 300 kroner.

Diameteren er som regel trykt på objektivet ditt. Det står en ø foran tallet, f.eks. ø77 for et 77 mm. Står det ikke noe på objektivet kan du ofte finne det på innsiden av frontdekselet.


SSL
Hjem Kjøpsinformasjon Tips Kontakt Om meg Del på Facebook Følgg meg på twitter